Bir yaz daha böyle geçti! Kardeşim Sinan’ın 2009 senesinde çıkan iTUNES – Sinan Mercenk: Nice Break ‚Electronique E.P‘ Albümüne bir klip yapmak zamanı çoktandır gelmişti.
» The Video at YouTube (HD)
Storyboardu çantamıza koyup ve Kızlarıda toplayarak, güney sahillerimize indik, ve ortaya böyle ‚Really fun‘ bir müzik klibi çıktı. 1986 senesinde ilk video kameram olan ‚Sony Video8 AF‘ i ilk zamanlar hiç elimden düşürmezdim,
Check out CONTROLPITCH from ELECTRONIQUE E.P. by Sinan Mercenk / junodownload.com
Kamera oldukça ağır olduğundan zaman zaman keşke şu elamet uçabilsede bende yanında oturabilseydim diye hayal kurmuşumdur, ve böylelikle bu bilim kurgu hayalimide klibe yansıtmış oldum. Olayada pek bir animasyon filimi olarak değil de, bir müzik klibi olarak bakmak lazım.
Aftereffects gibi programlarlada bazı 3 boyutlu videolar (bu çalışmamın büyük bir bölümünde yalnız fotoğraflar kullanmıştım) gerçekleştirebilirsiniz, fakat bir yere kadar! ondan sonrası yetersiz kalıyor. 3D dünyası, her zaman ilgi alanım içinde olmuştur.Sizlerde 3 Boyut dünyasına ilgi duyuyorsanız! Fakat daha önceleri bu tür programlarla çalışmadınız ise, şöyle bir Goggle Earth ile uçarak birkaç fotograf çekin ve X-Y-Z kordinatları ile bu Spacee adapte olmaya çalışın, daha sonraları Hangi programlarla çalışıldığını merak ediyorsanız!! Bende bu siteyi TR3D tekrardan yeni keşfettim, (birazda onların reklamlarını yapalım) tekrardan diyorum çünkü bir kaç sene önce galiba siteleri daha yeni idi. bu yüzden bir köşeye koymuştum. Emeği geçenleride buradan tebrik ederim. 3 Boyutu merak edenler buraya takılsın diyebilirim. Benimde gelecekte sık uğrayacağım faydalanacağım Türkçe bir platform olabilir. (vakit bulabilirsem) 3 Boyut filimler yapmak öğle kolay bir iş değil! Her şeyi tek başınıza çözmeye çalışmak sizin için zor olacaktır. Bu senelerinizi alabilir, kafa dengi öyle ego-triplere girmemiş arkadaşlarla uyumlu bir kadroyla çok güzel işler yapılabilir( bu tabikii her iş için geçerli )
1995 yapımı Toy Story filiminde düşünüldüğünde 125 animatör 4 sene boyunca 300 Super bilgisayar ile 800.000 saat rendern yaparak, emek verilerek meydana çıkarılmış bir yapım. Evet! Bugün bilgisayarların gücleri o zamana nazaran daha da hızlılar, fakat yinede bence daha hızlı olabilirler…bu bitmek tükenmek bitmeyen render olayı şip şak olsa fenamı olurdu? İyi olurdu. Bu işlerle uğraşan arkadaşlar bana hak verecektir.
Halihazırda Shrek gibi filimlerde yüzlerce kişi senelerce çalışıyor. Bizim kültürümüze ait eski hikayelerimizi, masallarımızı ele almak lazım. Bu durumu hepimiz biliyoruz, fakat tekrarlamakta yinede fayda var. Yukarıdaki bahsettiğim sitede okuduğum bir cümle çok hoşuma gitti „Hangisiyle başlarsan başla, Bir noktadan sonra yazılımın önemi kalmıyor, önemli olan çalışmak ve birşeyler üretmek. sonra gerisi kendiliğinden geliyor.“ Bende tam bu cümleyi aramıştım. Bana ilaç gibi geldi…çok doğru bir bakış açısı. THX! (galiba daha fazla Türk sitelerine takılmam lazım 🙂
(see you later alligator)